Szollár Domokos lesz az új kormányszóvivő

Vágólapra másolva!
Az eddig a Budapest Airportnál dolgozó Szollár Domokos lesz Bajnai Gordon kormányának új szóvivője. A lazán fogalmazó szóvivők közé sorolható Szollár előző munkahelyén már dolgozott együtt Bajnaival.
Vágólapra másolva!

Szollár Domokost, a Budapest Airport eddigi szóvivőjét nevezte ki kormánya új szóvivőjének Bajnai Gordon miniszterelnök. Szollár Domokos 2009. május 15-től látja el a szóvivői feladatokat Budai Bernadettel közösen - közölte a Kormányszóvivői Iroda. A közlemény szerint Szollár Domokos "az üzleti életben szerzett szakmai tapasztalatait állítja a válságkezelés szolgálatába".

Szollár 2004 májusa óta dolgozott a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airportnál, először kommunikációs munkatársként, 2006-tól pedig kommunikációs vezető és szóvivő volt.

Szollár nem először dolgozik együtt Bajnai Gordonnal. Bajnai ugyanis 2005-től a Budapest Airport elnöke volt, innen került kormányzati pozícióba 2006 nyarán. Szollár, aki 2007-ben elnyerte a szakma, illetve az MTI által közösen adományozott "Az év szóvivője" címet, a lazán fogalmazó szóvivők közé tartozik.

Az alábbi, a tavaly év végi ferihegyi sztrájk idején készült interjúban például arról beszélt, hogy sztrájkolás helyett örülniük kellene annak, hogy "van lyuk a fenekükön". (A mondat a videó végén hangzik el.)


Mielőtt a Budapest Airporthoz került volna, Szollár tudományos munkatársként dolgozott a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Közép-európai Kulturális Intézeténél 2001 óta, miután előző évben történész és szociológus diplomát szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán - áll a kormányszóvivői iroda közleményében.