Gyenesei mérlegeli az átülést az MDF-be

Vágólapra másolva!
Mérlegeli Gyenesei István független képviselő, hogy csatlakozzon-e a parlamentben az MDF-hez, amely így újjá tudná alakítani márciusban megszűnt frakcióját. A volt önkormányzati miniszter azt mondta, hivatalosan még nem keresték meg, de már eljutott hozzá annak a híre, hogy az MDF bevenné soraiba.
Vágólapra másolva!

Az MDF soraiba fogadná a jelenleg független Gyenesei Istvánt, így a párt ismét frakciót alakíthatna. A volt önkormányzati miniszter az MTI-nek kedden azt mondta: hivatalosan még nem keresték meg, de a csatlakozásra való felkérés szándékáról már értesült.

Gyenesei szerint nincs oka elzárkózni a tárgyalástól, már csak azért sem, mert a somogyi választókerületében a legutóbbi országgyűlési választáson az MDF támogatta őt. A felelős döntéshez - még a nemleges válaszhoz is - azonban ismernie kell a feltételeket - tette hozzá. Mint mondta, feltételként szabná, hogy az MDF volt frakciójának tagjai valamennyien egyetértsenek a személyével.

Úgy fogalmazott, egyelőre mérlegeli a helyzetet, tárgyalásra a következő két héten belül bizonyosan nem kerül sor. Hozzátette, ha feladva független státusát átülne az MDF soraiba, az önálló véleményalkotás lehetőségét a frakció tagjaként sem adná fel.

Az MDF frakciója március közepén szűnt meg, miután a képviselőcsoportból kilépett Csáky András országgyűlési képviselő, és így a minimálisan előírt tíz fő alá csökkent a frakció létszáma. Az MDF-es képviselők azóta függetlenként folytatták munkájukat. Herényi Károly, az MDF egykori frakcióvezetője rögtön a megszűnés után arról beszélt, hogy ezt csak egy átmeneti időszaknak tekintik, minden erővel azon vannak, hogy a frakciót újjá tudják alakítani.