Jövő csütörtökön teszi le az esküt Hunvald utóda

Vágólapra másolva!
Jövő csütörtökön, a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén teheti le képviselői esküjét Kivágó Iván Györgyné. A politikus Hunvald Györgyöt, a VII. kerület előzetes letartóztatásban lévő MSZP-s polgármesterét váltja a fővárosi közgyűlésben.
Vágólapra másolva!

Jövő csütörtökön, a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén teheti le esküjét Kivágó Iván Györgyné, a fővárosi MSZP-frakció új tagja - mondta az MTI-nek kedden Tiba Zsolt, a Fővárosi Választási Iroda vezetője.

Kivágó kinevezését a Jobbik támadta meg azért, hogy pártállami állambiztonsági múlttal rendelkező politikus ne tehessen képviselői esküt. A Magyar Nemzet múlt héten írt arról, hogy az új képviselő-jelölt az 1970-es évektől hálózati személy volt, az 1980-as években pedig az állampárti titkosszolgálat III/II-es csoportfőnökségén kémelhárítással foglalkozott.

A főjegyző közölte: a Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfői döntésével már képviselőnek tekinthető a politikus. Az LB hétfőn a Jobbik felülvizsgálati kérelmét utasította el, amelyet a párt azért nyújtott be, mert korábban az Országos Választási Bizottság (OVB) is elutasította a párt panaszát.

Kivágó Iván Györgyné Hunvald György VII. kerületi polgármester helyét veszi át a fővárosi MSZP frakcióban. Hunvald február 12-e óta csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van. A politikus hiányzása miatt az MSZP-SZDSZ koalíciónak megszűnt a többsége a közgyűlésben, így a főváros költségvetését sem tudták elfogni.