Nevelt lányát zaklatta egy pedofil férfi

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyeztek egy 30-35 év körüli férfit, aki szexuálisan zaklatta 8 éves nevelt lányát és annak 12 éves testvérét. Az iskolában vették észre, hogy a két gyerek furcsán viselkedik. Kiderült, nevelőapjuk akkor zaklatta őket, amikor édesanyjuk aludt, vagy nem volt otthon, és meztelen képeket is készített róluk. A férfi a rendőrségi kihallgatáson elismerte tettét. 
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki a gyanú szerint 8 éves nevelt lányával közösült, annak 11 éves testvérével szemben pedig szemérem elleni erőszakot követett el - közölte Nahalkó József rendőr őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának vezetője szerdán.

Mind a szemérem elleni erőszakért, mind az erőszakos közösülésért külön-külön is kiszabható 5-től 10 évig terjedő börtönbüntetés. A gyermekeket ideiglenes jelleggel gyermekvédelmi szakszolgálati felügyelet alá helyezik

A büntetlen előéletű, 30-35 év közötti férfi hónapokon keresztül zaklatta a gyerekeket és megtiltotta nekik, hogy bárkinek szóljanak. A környezetük viszont felfigyelt arra, hogy a lányok feltűnően visszahúzódóan viselkednek iskolájukban. Íme a rendőrségi sajtótájékoztatón készült felvétel:

A bűncselekményekre úgy derült fény, hogy a 11 éves lány április 29-én elmesélte egyik osztálytársának, hogy nevelőapja huzamosabb ideje fajtalankodott vele, szexuálisan zaklatta. Ezután ezt elmondták az osztályfőnöküknek, majd az igazgatónő szólt a rendőrségnek, amely hat órán belül kézre kerítette a gyanúsítottat.

A nyomozásba bevontak gyermekvédelmi szakembereket és nőgyógyászt is, a 11 éves kislányt és több osztálytársát pedig életkoruknak megfelelő körülmények között hallgatták ki. A 11 éves kislány ekkor mesélte el, hogy 8 éves húgát megerőszakolta nevelőapja.

A férfi többszöri kihallgatás után beismerte tetteit. Kiderült, hogy a lányokat akkor zaklatta XVIII. kerületi albérleti lakásukban, amikor édesanyjuk nem volt otthon, vagy aludt. A gyanúsított ráaádásul fényképeket is készített a meztelen lányokról, ezért tiltott pornográf felvétel készítése miatt is indulhat ellene eljárás. Nahalkó József szerint a "sokat edzett kollégáit is meglepte ez az eset".

A rendőrség szerint a lányok édesanyja nem tudott a bűncselekményekről.

A kiskorúakkal szemben elkövetett erőszakos cselekmények száma utóbbi időben csekély mértékben emelkedett, ám alig néhány családon belül, gyermekek rovására elkövetett erőszakos nemi cselekményről tud a rendőrség - közölte Nahalkó.