400 millióból kamerázzák be a fővárosi aluljárókat

Vágólapra másolva!
Tizenöt fővárosi aluljáróba telepítenek a következő három évben térfigyelő kamerákat - jelentette be Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. A rendszer 400 millióba, az üzemeltetés pedig évente több tízmillió forintba kerül. 
Vágólapra másolva!

Térfigyelő kamerarendszert építenek ki 15 fővárosi aluljáróban a következő három évben. A kamerákat bekötik a rendőrségre és a közterület-felügyeletre - közölte pénteken Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes.

Hagyó szerint a budapesti rendőrfőkapitány kezdeményezésére építik ki több mint 400 millió forintból ezekben az aluljárókban a kamerarendszert. Az éves üzemeltetési költsége pedig néhány tízmillió forint lesz. A politikus szerint Londonban 400 ezer, Párizsban tízezer, Bécsben pedig több száz kamera segíti a közbiztonság javítását.

A programba 2012-ig további 20 aluljárót vonnak be. Az MTI információi szerint a 35 aluljáró felújításának és bekamerázásának költsége 3,3 milliárd forint. A főváros idei költségvetési tervezetében, amelyről jövő héten döntenek, még nem szerepel a kamerarendszer telepítésének ez évre eső költsége.

Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója szerint az aluljárókat bekamerázásuk után újítják fel. Idén a Blaha Lujza téren, a Ferenciek terén és az Astoriánál várható felújítás.