Nagyanyja sírjában rejtegetett heroint egy soproni férfi

Vágólapra másolva!
Nagyanyja és egy másik ember sírjában rejtegetett három kilogramm heroint egy 30 éves soproni férfi. Az ügyet az osztrák rendőrség derítette fel, az akcióban a magyar rendőrök is közreműködtek.
Vágólapra másolva!

Közel három kilogramm heroint rejtegetett egy 30 éves soproni férfi nagyanyja, illetve egy másik ember sírjában Sopronban.

A bűnügyet az osztrák rendőrség derítette fel, az 50 millió forint értékű drog felkutatásában a magyar rendőrök is közreműködtek - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Farkas Gábor soproni rendőrkapitány.

Wolfgang Kollnegg, a grazi rendőrség munkatársa azt mondta: Grazban elfogtak egy 30 és egy 36 éves soproni férfit, akik 100 gramm heroint akartak értékesíteni. Kihallgatásukat követően kereste meg az osztrák rendőrség a magyar hatóságokat, azt kérve, hogy tartsanak házkutatást a két férfi soproni lakásában.

A kutatáshoz kábítószer-kereső kutyát is bevetettek, drogot mégsem találtak. Az Ausztriában elfogott gyanúsítottak időközben elmondták, hogy az üzlet irányítója egy 30 éves soproni férfi, akit a burgenlandi rendőrök csalták lépre. Az elfogott férfi bevallotta, hogy hova rejtette a nagy mennyiségű heroint.

Mindhárom gyanúsítottat Ausztriában vették őrizetbe. A vizsgálatot is az osztrák rendőrség folytatja.