Vágólapra másolva!
Nem cserélik alacsonyabb kategóriájú autókra a miniszteri Audikat annak ellenére, hogy korábban Bajnai Gordon miniszterelnök ezt ígérte - írja a Népszabadság. Az autócsere azért marad el, mert nem lenne költséghatékony, de ha új kocsit vásárolnak, az alacsonyabb kategóriájú lesz.
Vágólapra másolva!

Költséghatékonyság miatt lekerült a napirendről a miniszteri autók cseréje - írja szerdai számában a Népszabadság. Bajnai Gordon miniszterelnök korábban több más lépés mellett azt is javasolta, hogy egy kategóriával alacsonyabbra cseréljék az állami vezetők szolgálati autóit. A lap szerint erről azért tettek le, mert a miniszteri Audik és Volkswagenek lecserélése sokkal többe kerülne, mint a gépkocsipark megtartása. A mostani használt autókat nem lehetne jó áron értékesíteni, az újak beszerzése pedig hosszadalmas, költséges és politikailag támadható lenne.

Döntöttek viszont arról, hogy amennyiben a jövőben elhasználódás miatt új autókra lesz szükség, csak alacsonyabb kategóriájú kocsikra - például Skodára - írják majd ki a beszerzéseket.

Felülviszgálhatják az állami gépkocsihasználat rendszerét is. Jelenleg közel négyszáz autó van, amelynek használatára, illetve sofőrre jogosultak többek között a miniszterek, államtitkárok, kormánybiztosok, központi hivatalok vezetői. A Népszabadság információi szerint nem kizárt, hogy érdemben csökkentik a hivatali autók számát, korlátozzák a magáncélú használatot, vagy azt költségtérítéshez kötik.