Vizsgálják a kétséges pécsi mellbimbóműtétet

Vágólapra másolva!
Szemölcs helyett mellbimbója egy részét távolították el egy pécsi rendelőintézetben egy helyi lánynak a családja állítása szerint. Az érintett egészségügyi intézmény vizsgálatot indít az ügyben - derül ki az RTL Klub és a Bors beszámolójából.
Vágólapra másolva!

Egy 17 éves pécsi lány az egyik helyi rendelőintézetbe ment be három hónappal ezelőtt, hogy a jobb mellbimbója melletti szemölcsöt levetesse. A szemölcs helyett a mellbimbó mintegy egyharmadnyi részét távolították el - számolt be az RTL Klub híradója.

"Egy teljesen ép területet metszettek ki, benne emlővezeték metszetek is találhatók, viszont anyajegy nem, még mélyebb szövetekben sem" - idézte a lány édesanyját a televízió.

Az RTL szerint a műtétet végző orvos főnöke azt mondta, hogy vizsgálják az ügyet. Az esetről szintén beszámoló Bors című lap idézi a Pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények főigazgatóját, Kovács Ágnest, aki szerint várhatóan még egy hónapig tart a vizsgálat, amelyhez szakértőt vonnak be.

A család azon gondolkodik, hogy a lányukat egy magán plasztikai sebészhez viszik és újból megműttetik - közölte az RTL Klub híradója. A híradó szerint a lány attól tart, hogy a történtek miatt nem lesz párkapcsolata, a szülők pedig félnek, hogy a gyerekvállalásnál lesznek gondok.

A Bors által megkérdezett ügyvéd, Ábrahám László szerint nem is lehet kérdés, hogyha bíróság elé kerül az ügy, akkor a lánynak meg fogják ítélni a kártérítést. A lap szerint ugyanakkor a család egyelőre nem akar perelni, szeretnének inkább peren kívül megegyezni.