Pogácsával ment bankot rabolni a túszejtő

2009.05.18. 7:09

Parókával és szemüveggel próbálta álcázni magát az a férfi, aki sikertelenül próbált kirabolni egy budapesti bankot csütörtökön. A férfi pogácsát is vitt magával, amellyel meg is kínálta a túszul ejtett banki dolgozót, de ő nem kért belőle - írja a Blikk. Az MTV-nek nyilatkozva a férfi azt mondta, kilátástalanná vált az élete.

Vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság a 37 éves N. Istvánt, aki csütörtökön ki akart rabolni egy OTP bankfiókot Budapesten, a Nagy Lajos király úton. A bíróságon részletek derültek ki a férfi előéletéről és a rablási kísérletről is.

A férfi az MTV-nek adott interjújában azt mondta, hogy a rabolt pénzből tartozásait akarta rendezni, vállalkozása ugyanis húszmillió forintnyi adósságot halmozott fel, és az APEH is megbüntette. Beszélt arról is, hogy kilátástalanná vált az élete, miután tönkrement a házassága. Szerinte ezért nem volt más választása, csak az, hogy vagy "sok kicsi bűncselekményt" követ el vagy "egy nagyot".

A férfi néhány hete vett magának egy pisztolyt, a rablásnál pedig parókával és szemüveggel próbálta álcázni magát - írja a Blikk, amely hozzáteszi, hogy pogácsa is volt nála, amellyel meg is kínálta a túszul ejtett banki dolgozót, de ő nem kért belőle.

A férfi csütörtök kora este ment be a bankba, valószínűleg éles lőfegyverrel. Leadott egy figyelmeztető lövést, de nem emberre célzott. Ezután dulakodni kezdett a biztonsági őrrel (aki könnyebben megsérült), majd túszával egy hátsó helyiségbe húzódott. A rendőrség két órán át tárgyalt a férfival, aki végig együttműködő volt, majd háromnegyed hét körül megadta magát a rendőröknek.

A Blikk szerint a férfi vasárnap elmondta, azt tervezte, hogy a rabolt pénzből autót vásárol, bízva abban, hogy annak segítségével újra be tudja indítani vállalkozását. A gépésztechnikus végzettségű férfi gipszkartonozással foglalkozott, de csődbe ment a cége - teszi hozzá a lap, amely szerint a férfi nagyon megbánta a tettét, a túszul ejtett nőtől már csütörtökön bocsánatot kért, de ügyvédje útján ezt a nyilvánosság előtt is megerősítette.

KAPCSOLÓDÓ CIKK