Vágólapra másolva!
A soroksári Újtelepi Idősek Klubjának ajánlotta fel 44 ezer forintos képviselői tiszteletdíját Kivágó Iván Györgyné, aki mindössze 12 napig volt fővárosi képviselő. Kivágóné Hunvald György erzsébetvárosi polgármester megüresedett helyére érkezett a Fővárosi Közgyűlésbe, megszavazta Budapest költségvetését, majd lemondott mandátumáról.
Vágólapra másolva!

Egy nyugdíjasokat segítő civil szervezetnek ajánlja fel 44 ezer forintos képviselői tiszteletdíját Kivágó Iván Györgyné - mondta a politikus kedden az MTI-nek. Kivágóné Hunvald György letartóztatott erzsébvárosi polgármester megüresedett helyét vette át a Fővárosi Közgyűlésben.

Kivágóné múlt csütörtökön esküdött fel, részt vett a közgyűlésen, és pénteken be is nyújtotta lemondását. Munkáját a Fővárosi Közgyűlés kerületi koordinációs bizottságában tovább folytatja. Kivágóné kilenc éve Soroksár egészségüggyel foglalkozó alpolgármestere. Azt állította, hogy korábban is támogatta a soroksári Újtelepi Idősek Klubját, és nekik utalja át fővárosi szakbizottsági munkája után járó havi nettó 24 ezer forintos tiszteletdíját is.

Kivágóné az őt ért személyes támadásokkal indokolta lemondását. Azért érték támadások, mert a rendszerváltás előtt az állambiztonsági szolgálatnál dolgozott. A politikus mindössze 12 napig volt fővárosi képviselő: május 4-től május 15-ig. A 12 napért bruttó 44 114 forint tiszteletdíj jár neki. (Erről bővebben korábbi cikkünkben, itt olvashat.)

A szocialista politikus azt mondta: a fővárosi szakbizottságnak azért is marad külsős tagja, hogy ha már megszavazta az önkormányzat költségvetését, akkor legalább rálátása legyen annak felhasználására, és szerinte így Soroksárt is tudja segíteni. Az MTI információi szerint az MSZP budapesti vezetése szerdán várhatóan Bihary Gábort jelöli majd a Kivágóné lemondása által megüresedett fővárosi képviselői posztra.