Megszüntette a pécsi VIP-parkolót Páva Zsolt

Vágólapra másolva!
Péntektől nincs fenntartott parkolóhelye a pécsi városháza dolgozóinak és képviselőinek, miután Páva Zsolt polgármester megszüntette a VIP-parkolót. A döntés szimbolikus, hiszen a főtér felújítása miatt hamarosan úgyis felszámolták volna a parkolót.
Vágólapra másolva!

Megszüntette pénteken a pécsi városháza fontos személyek autójának fenntartott VIP-parkolóját Páva Zsolt, a város május 10-én megválasztott fideszes polgármestere. "Visszaadjuk a pécsieknek a köztereket" - indokolta a döntést a politikus, majd a városháza előtt kialakított parkoló bejáratánál kikapcsolta az önkormányzati képviselők és a hivatali dolgozók egy részének be- és kihajtását biztosító szerkezetet.

Páva Zsolt azt mondta, az intézkedésének "nem volt visszhangja" a kedvezményezettek körében, akik mostantól - mint bárki más - ott állíthatják le autóikat, ahol helyet találnak maguknak. Igaz, annyi előnyt továbbra is élveznek, hogy a város védett övezeteire is van behajtási engedélyük.

A polgármester kérdésre válaszolva elmondta: a lépése szimbolikus jelentőségű, hiszen bár a város főtere, a Széchenyi tér hétfőn kezdődő felújításával a parkoló amúgy is megszűnt volna, az eddigi tervek szerint a nyár végéig még lehetett volna használni. Ő azonban azért döntött a korai bezárás mellett, hogy e közteret minél előbb megkapják Pécs polgárai.