A Balatonba fulladt a kajakozó férfi

2009.05.23. 21:53

Kajakozás közben vízbe esett egy család Siófokon, és egy férfi eltűnt a Balatonban szombaton. A vízimentők jelenleg is keresik, egyelőre eredménytelenül. A férfi felesége és nevelt gyermeke szerencsésen kiúszott a partra.

23 óra körül a Vízimentők Magyarországi Szakszolálatának (VMSZ) kutatócsoportja megtalálta annak a 38 éves férfinek a holttestét, aki családjával borult a vízbe egy kajakkal Siófoknál. A holttestet nem messze a borulás feltételezett helyétől fedezték fel - közölte a szolgálat szóvivője, Tar Mihály szombaton.
 
Az eddigi információk szerint a férfi feleségével és nevelt gyermekével indult kajakozni a siófoki Tömörkény utca vonalában a parttól kb. 250 méterre a szombat esti órákban. Feltehetően egy hullám miatt felborultak és mindhárman a vízbe estek. Egyikükön sem volt mentőmellény, de az anya és a gyerek a partra tudott jutni, viszont a nevelőapa - egy 38 éves siófoki férfi - elmerült.
 
A VMSZ-t a vízirendőrök riasztották, miután egy hajóval és két búvárral azonnal a helyszínre indultak. A férfit víz alatti radarral keresték.

KAPCSOLÓDÓ CIKK