Tűzoltót csapott meg az áram a pénteki viharban

Vágólapra másolva!
Összesen 331 riasztást kaptak szombat reggelig a tűzoltók a péntek esti vihar miatt. A viharokban senki nem sérült meg, egy tűzoltó azonban kisebb áramütést szenvedett a kárelhárítási munkálatokban. Szombat reggelre mindenhol felszámolták a kidőlt fák miatti forgalmi akadályokat.
Vágólapra másolva!

Összesen 331 riasztást kaptak szombat reggelig a tűzoltók a péntek este kezdődött viharos időjárás miatt - közölte az MTI-vel Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A viharokban senki nem sérült meg, egy tűzoltó azonban kisebb áramütést szenvedett a kárelhárítási munkálatokban. A tűzoltó sérülése nem súlyos. A szóvivő szerint a viharok elsősorban az ország nyugati és déli megyéiben okoztak jelentős károkat. A legtöbb riasztást - 160-at - Baranya megyéből kapták a tűzoltók.

A tűzoltóknak legtöbbször - 276 esetben - kidőlt fákat és leszakadt faágakat kellett eltávolítaniuk. Kidőlt fa, illetve a viharos szél összesen 22 épület vagy melléképület tetőszerkezetében okozott károkat. A kidőlt fák a vasúti és közúti közlekedésben is fennakadásokat okoztak, elsősorban a Balaton környékén.

A Baranya megyei Almamellék főutcáján sárfolyam akadályozta a közlekedést. Ugyancsak sár, illetve vízátfolyás nehezítette a közlekedést Zalakomár, Liszló és Surd térségében is. Zalaszentbalázson pedig az áramszolgáltatás akadozott, mivel fa dőlt egy trafóházra.

Szentes szerint szombat reggelre mindenütt megszüntették a forgalmi akadályokat, illetve az áramszolgáltatás is helyreállt. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék néhány helyen pincéket, garázsokat, illetve mélyebben fekvő helyiségeket öntött el. A tűzoltók szivattyúikkal siettek a károsultak segítségére.