Nem tetszik a Tisza-utódoknak a Gárda névadása

Vágólapra másolva!
Tisza István egykori miniszterelnök nevét vette fel a Magya Gárda Békés megyei százada. A döntésük ellen közleményben tiltakoztak a Tisza-utódok, akik szerint nem illik össze a Gárda szellemisége dédapjukéval. A gárdisták helyi vezetője nyilvánosan akarja meggyőzni a Tisza-családot az ellenkezőjéről.
Vágólapra másolva!

Tiltakoznak Tisza István dédunokái a Magyar Gárda Békés megyei szervezetének névválasztása miatt - írta a Békés Megyei Online (BEOL) kedden.

A Magyar Gárda megyei szervezete április 25-én vette fel az egykori miniszterelnök nevét, ám ezzel nem értenek egyet a leszármazottak.

Mint a BEOL-hoz eljuttatott közleményükben írták: "Gróf Tisza István (...) dédunokái elhatárolódunk, és határozottan tiltakozunk az ellen, hogy a Magyar Gárda Békés megyei szervezete felvegye dédapánk, gróf Tisza István nevét, mivel az ő eszmeisége teljesen ellentétes a Magyar Gárda gondolatmenetével, viselkedésével és ténykedésével. Határozottan tiltakozunk az ellen, hogy az említett szervezet bármilyen módon használja dédapánk nevét".

Az internetes portálnak Tóth Zoltán, a Magyar Gárda gróf Tisza István nevű Békés megyei századának vezetője közleményben reagált. Sajnálattal értesültek, hogy a volt miniszterelnök családja és leszármazottai tiltakoznak a névválasztás ellen, és hogy a névadó eszmeisége teljesen ellentétes a Magyar Gárda gondolatmenetével - írta Tóth a lapnak.

Tóth Zoltán ezért arra kéri a családot, hogy egy beszélgetésen - akár a sajtó nyilvánossága előtt - számolhasson be nekik a gárda eszmeiségéről, és arról, miért választották Tisza Istvánt névadónak.