Villám sújtott egy tűzoltót Ercsiben

Vágólapra másolva!
Villám csapott egy tűzoltó sisakjába szombaton Ercsiben. A férfi a tűzoltóautó emelőkosarában volt egy civillel együtt egy gyermeknapi bemutatón, amikor a baleset érte. A tűzoltót kórházba szállították megfigyelésre, a másik férfinak nem esett baja.
Vágólapra másolva!

Megfigyelésre kórházba szállították azt a tűzoltót, akit Ercsiben egy gyermeknapi rendezvényen tartott bemutatón áramütés ért a tűzoltóautó emelőkosarában - közölte az országos katasztrófavédelem. A baleset körülményeit vizsgálják, például, hogy történt-e munkavédelmi mulasztás.

A baleset kora délután történt a Fejér megyei Ercsi-Sinatelepen egy gyermeknapi bemutatón. Az érdi tűzoltók egyik autójának emelőkosarával épp a magasba emeltek egy a férfit, aki közönség soraiból jelentkezett a feladatra, amikor a mellette álló tűzoltó sisakjába villám csapott.

A tűzoltót könnyű sérüléssel a dunaújvárosi kórház belgyógyászatára szállították megfigyelésre, a kosárban tartózkodó civilnek nem esett baja. A tűzoltót azét kell kórházban megfigyelni, mert áramütéses balesetnél 4-5, vagy akár 12 óra múlva is jelentkezhetnek szívpanaszok.

.