Mobilt és 50 ezret szereztek a pécsi presszórablók

Vágólapra másolva!
Egy Pécs közelében lévő presszót rabolt ki két férfi vasárnap hajnalban. Fegyverrel kényszerítették a pultosnőt az 50 ezer forintos bevétel és mobiltelefonja átadására, majd elmenekültek. A rendőrök hamar elfogták a rablókat, és egyikük azóta ba is ismerte tettét, mondván szüksége volt a pénzre.
Vágólapra másolva!

Fegyverrel rabolt ki két férfi egy presszót vasárnap hajnalban Pécs közelében. A rablók 50 ezer forintot és egy mobiltelefont zsákmányoltak, de hamarosan elfogták őket - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

A rablók hajnali három óra körül, arcukat maszkkal eltakarva léptek be a presszóba. Ezután gáz- és riasztófegyvereiket a pultosnőre fogták, és kényszerítették őt a bevétel és mobiltelefonja átadására, majd elmenekültek a helyszínről - mondta el Zsobrák Péter.

Az alkalmazott értesítette a rendőröket, akik néhány percen belül a közelben elfogták a 27 és 34 éves, büntetett előéletű feltételezett rablókat. Fegyveres rablás gyanújával eljárás is indult ellenük. Jelenleg őrizetben vannak, és már kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Zsobrák Péter azt is elmondta, hogy a rablók egyike beismerő vallomást tett. Elmondása szerint nehéz anyagi körülmények között él, szüksége volt pénzre.