Vágólapra másolva!
Akadozik a vonatközlekedés Nyíregyháza környékén, mert a vihar fákat döntött a vasúti pályára. Kemecsén ablakokat tört be és tetőket rongált meg a jégverés. Zalát elöntötte az eső.
Vágólapra másolva!

Vihar pusztított Nyíregyháza térségében vasárnap délután, a heves széllökések és a jégverés jelentős károkat okozott a Tiszavasvári-Nyírszőllős-Kemecse-Nyírbogdány-Demecser-Berkesz vonalon. A legnagyobb károk Kemecsén keletkeztek, ahol a házak palatetejét törte össze a jég, továbbá lakóépületek ablakait verte be és a szabadban álló gépkocsikat rongálta meg - mondta Vegera Istvánné, a kisváros polgármesteri hivatalának dolgozója.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivőjének közlése szerint a vihar fákat döntött a vasúti pályákra, felső vezetékek szakadtak le. Emiatt Görögszállás és Nyíregyháza között a vonatok nem tudnak közlekedni, s csak egy vágány járható Nyíregyháza és Sóstóhegy között is.

Zala megye több településén is fákat döntött ki a viharos erejű szél vasárnap délután, az esőzés utakat öntött el, a vizes úton egy személyautó balesetet szenvedett - közölte az MTI-vel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Zalaszentgrót térségében, Türjén és Szalapán nyárfákat döntött ki az erős szél. Az utakra zuhant fákat és ágakat a helyi önkéntes tűzoltók távolították el.

Vízátfolyás miatt kértek segítséget a tűzoltóktól Egervárról, a lakihegyi elágazónál ugyanis mintegy 10 méteres sávban hömpölygött a csapadékvíz. Nagykanizsán szintén vízátfolyás és sárfelhordás miatt kérték a tűzoltók beavatkozását, egy lakásban pedig a bezúduló víz okozott kisebb anyagi kárt - közölte az ügyeletes.