Közzétette a rendőrség a rekordgyorshajtások fotóit

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta a rendőrség pénteken a májusi rekordgyorshajtásokról készült fényképeket. Az egyik autós 114 kilométer per órás sebességgel száguldott Vatta belterületén. A gyorshajtókat 130 ezer forintra bírságolták.
Vágólapra másolva!

A rendőrség pénteken közzétette a honlapján annak a három autónak a fényképét, amelyek sofőrjei a legnagyobb mértékben lépték át a sebességhatárt májusban. Két autót az autópályán fotóztak le a rendőrök. Az egyik az óránkénti 130 kilométeres sebességkorlátozás ellenére 221 kilométer per órás sebességgel haladt. A másik a 80-as határt semmibe véve 162 kilométeres óránkénti sebességre gyorsult fel. A harmadik lefényképezett jármű Vatta belterületén a megengedett 50 helyett 114 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedett.

Mindegyik rekordgyorshajtót 130 ezer forintra bírságolták a május elejétől megváltozott szabályok alapján. A bírság összege május 2-től a sebességtúllépés kilométer per órában megadott mértékétől függ, míg korábban a százalékos túllépést vették figyelembe.

Az új szabályozás szerint 30 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetni, ha valaki 15-25 kilométer per órával többel halad 50-es korlátozásnál. A bírság összege akár 300 ezer forintig is felkúszhat, ekkora büntetés azért jár, ha a megengedett 50 helyett 125 kilométer per órás sebességgel vagy még gyorsabban száguld az autós.