Előre hozott választásokat ajánl Gusztos

Vágólapra másolva!
Véget kell vetni a sodródásnak, és év végén, jövő év elején előre hozott parlamenti választásokat kell tartani - jelentette ki Gusztos Péter SZDSZ-es ügyvivő. A képviselő szerint meg kell szavazni a még szükséges válságkezelő intézkedéseket, megszavazni a jövő évi költségvetést, majd be kell fejezni a ciklust.
Vágólapra másolva!

Előre hozott parlamenti választásokat tartana legkésőbb jövő januárban Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese, a párt ügyvivője - a politikus erről az MTV Nap-Kelte című műsorában beszélt. "Nem húzható ez a dolog túl sokáig" - mondta Gusztos, aki hangsúlyozta, ez az ő személyes véleménye, nem az SZDSZ hivatalos álláspontja.

A képviselő szerint a szabad demokraták EP-választásokon elért "katasztrofális" választási eredményének egyik fontos oka az a sodródás, amely a koalíciós kormányzás majd a kisebbségi kormány idején is megfigyelhető volt. "Ordítóan kormányzóképtelenek voltunk" - mondta Gusztos, aki szerint ez frusztrálta a választóikat. A koalíció felbomlása után pedig az SZDSZ furcsa helyzetbe került, hiszen ellenzéki pártként támogatta a kisebbségi kormányt.

"Ennek a sodródásnak véget kell vetni" - mondta a képviselő, aki szerint fel kell mérni, milyen válságkezelő intézkedésekről kell még döntéseket hozni, és egy hónappal előre kellene hozni a 2010-es költségvetés elfogadását, majd befejezni a parlamenti ciklust. "Nem azt mondom, hogy dobjuk a lovak közzé a gyeplőt, és szeptemberben jöjjön az előre hozott választás" - mondta Gusztos, aki szerint az MSZP-nek és az SZDSZ-nek másra már nincs felhatalmazása.