Vágólapra másolva!
A válaszadók 47 százaléka szerint megosztó személyiség Sólyom László köztársasági elnök, negyven százalékuk szerint megnyilatkozásaival inkább a Fidesznek kedvez - írja a Népszabadság egy közvélemény-kutatásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Tavaly október óta 40-ről 47 százalékra nőtt azok aránya, akik megosztó személyiségnek látják Sólyom László köztársasági elnököt, a megkérdezettek 31 százaléka véli úgy, hogy az államfő egységet teremt - derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amelyet a Progresszív Intézet rendelt meg. Az eredmények a szerdai Népszabadságban olvashatók.

Tízből négyen gondolják úgy, hogy Sólyom László megnyilatkozásaival inkább a Fidesznek kedvez, tavaly októberben ennél kevesebben, 34 százalék vélekedett így. Valamennyit csökkent azok aránya, akik szerint Sólyom senkinek sem kedvez.

A megkérdezettek 37 százaléka elsősorban a Fidesz jelöltjeként tudja a köztársasági elnököt elképzelni, ha pártpolitikus lenne, 20 százalék pedig egyik párt jelöltjeként sem. Ugyanakkor magas azok aránya, akik nem válaszoltak erre a kérdésre.

A válaszadók 44 százaléka szerint a parlament nem választaná újra az államfőt, és 20 százalékuk gondolja úgy, hogy számíthatna az Országgyűlés támogatására - olvasható a Népszabadságban.