Tisztességtelen eljárással gyanúsítja a Providentet a GVH

Vágólapra másolva!
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a gyorshiteleiről ismert Provident Zrt. ellen. A gyanú szerint a cég úgy követelt adósaitól előtörlesztést, hogy erről a kötelezettségről korábban nem tájékoztatta az ügyfeleket.
Vágólapra másolva!

A fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezése miatt eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Provident Pénzügyi Zrt. ellen. A versenyfelügyeleti eljárást még május 21-én indították - derül ki a GVH honlapján közzétett információkból.

A versenyhivatal azt kifogásolja, hogy a gyorshiteleket nyújtó cég a gyanú szerint előtörlesztést és többletbefizetést követelt az adósoktól, de erről a kötelezettségről a szerződéskötés előtt nem tájékoztatta az ügyfeleit - olvasható a GVH közleményében. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása még nem azt jelenti, hogy Provident jogsértést követett volna el; annak bizonyítására a hivatalnak 90 napja van, amelyet - ha bonyolult az ügy - kétszer 60 nappal meghosszabbíthatnak.

A Provident szerdán a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményükben azt írta, hogy a vállalkozás betartja a hatályos jogszabályokat és mindenben együttműködik a Versenyhivatallal. Kiemelten kezelik az ügyfél-tájékoztatást és betartják a fogyasztóvédelmi szabályokat is - mondták.