Lezárták a fővárosi rakpartokat

Vágólapra másolva!
A Duna magas vízállása miatt szombaton lezárták a fővárosi rakpartokat. A rendőrség tájékoztatása szerint a lezárt területen hagyott autókat a környező utcákban helyezték el, a gépkocsik hollétéről a 267-4673-as telefonszámon lehet érdeklődni.
Vágólapra másolva!

Szombat este nyolc órától - a Duna magas vízállása miatt - lezárták a budai alsó rakpartot a Halász utca és a Lágymányosi híd között - közölte a Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája az MTI-vel. A pesti alsó rakpartot már szombat délután egy órakor lezárták a Dráva utca és a Közraktár utca között. Budapestnél másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, a szakemberek a Duna tetőzését hétfő hajnalra várják.

Forrás: MTI

A Margitszigetet az árhullám az előrejelzések szerint nem veszélyezteti. A rakpartok lezárásán kívül más korlátozó intézkedésre előreláthatólag nem lesz szükség a fővárosban, az árhullám a lakóterületeket várhatóan nem érinti.

Budapesten várhatóan vasárnap éjfél körül 704 centiméteren tetőzik a Duna, és várhatóan szerdán húzódik vissza medrébe a folyó. A főpolgármester felkérte a budapestieket, hogy az árvízhelyzetre tekintettel a hétvégén és a jövő hét első felében, ha tehetik, hagyják otthon személyautójukat, használják helyette a BKV járműveit.