Felhőszakadás miatt víz öntötte el Muraszemenyét

Vágólapra másolva!
Felhőszakadás miatt több tucatnyi ház került víz alá, és sáros hordalék öntötte el az utcákat a Zala megyei Muraszemenyén vasárnap délután - közölte a helyszínen a település polgármestere az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Stefanecz Mária elmondta: a szombaton tetőzött Mura áradásától megmenekült a falu, de a mintegy egy órán át szakadó eső szinte minden utcát elöntött. A sáros áradat 30-40 centiméter magasságban hömpölygött az utakon, járdákon, mert a vízelvezető csatornák és árkok már nem tudták befogadni a nagy mennyiségű vizet.

A tűzoltók több utcában is szivattyúkkal emelték ki a csapadékot a mélyebben fekvő területekről, egy másik berendezéssel pedig a Mura gátján emelték át. A falu Kossuth, Rákóczi és Ady utcájában több tucatnyi ház került víz alá, udvarokat, telkeket öntött el a sáros folyam.

A polgármester és a kárelhárításon dolgozó tűzoltók szerint az elöntés oka az lehetett, hogy a Mura a magas vízállás miatt nem tudta befogadni az újabb csapadékot, a talajvíz szintén nagyon magasan áll, és az átázott földek sem tudták már elnyelni az esőt.