Lemondott az SZDSZ Új Generáció elnöksége

Vágólapra másolva!
Testületileg lemondott az SZDSZ ifjúsági szervezetének, az Új Generációnak a vezetése, mert szerintük a párt egy része "ellehetetleníti a kiútkeresést". Többen közülük a pártból is kiléptek.
Vágólapra másolva!

Testületileg lemondott az SZDSZ Új Generáció elnöksége kedden - tudatta a szervezet elnöke, Léderer András. A Földiák János alelnök, valamint Ferenczi Annamária, Gálfi Antal, Kovács Péter, Léderer András, Mayer Dániel és Takács Flóra ügyvivők által aláírt közlemény szerint az EP-választási kudarc óta "az SZDSZ egy része mindent megtett azért, hogy ellehetetlenítse a helyzetértékelést és a kiútkeresést". Szerintük emiatt lehetetlenné vált, hogy az Új Generáció teljesítse célkitűzését, az SZDSZ megújítását. Léderer András később közölte, az Új Generáció két volt alelnökével és egy szintén lemondott ügyvivőjével együtt a pártból is kilépnek.

"Ilyen körülmények között nem vállalhatjuk tovább a felelősséget az SZDSZ politikájáért, ezért lemondunk a párt ifjúsági szervezetében viselt tisztségünkről" - zárul a közlemény. Az MTI által idézett közleményből nem derül ki, személy szerint kit vagy kiket okolnak az ügyvivők az SZDSZ helyzetéért.

A párt a június 7-i európai parlamenti választásokon története leggyengébb eredményét érte el. A voksok mindössze 2,16 százalékát kapta a párt, amivel mindössze a Munkáspártot és az MCF Roma Összefogást tudta megelőzni. Az SZDSZ-en belül ez után erősödtek fel azok a törekvések, amelyek teljes változást akarnak a párt vezetésében és irányvonalában, ezért az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlést fog tartani július 12-én. Egyelőre három jelölt van az elnöki posztra: Gusztos Péter, Weinek Leonárd és Retkes Attila indulnak az elnöki posztért.