Már 11 H1N1-fertőzött van Magyarországon

Vágólapra másolva!
Három új magyar H1N1-es beteget regisztrált az ÁNTSZ, ezzel szerdára tizenegyre emelkedett a hazai esetek száma. Egy kisfiú, egy kislány és egy fiatal férfi betegedett meg az új típusú influenzában. Az országos tiszti főorvos csütörtökön azt mondta: akiknél regisztrálták a megbetegedést, azok már meggyógyultak.
Vágólapra másolva!

Tizenegyre emelkedett az új típusú influenzás esetek száma szerdára Magyarországon, mert újabb három megbetegedést regisztráltak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Az Országos Epidemiológiai Központ légúti vírusokkal foglalkozó osztályára öt mintát szállítottak még hétfőn. A laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján három, új influenzavírus által okozott megbetegedést erősítettek meg - olvasható az ÁNTSZ közleményében.

Egy fiatal férfi, egy kislány és egy kisgyermek betegedett meg. A lány az szerint ÁNTSZ jól van, a többiek állapotáról azonban nincs információ. A tisztiorvosi szolgálat az esetekről csak annyit közölt, hogy a kisgyermek buszkiránduláson vett részt, fertőzötten érkezett haza. Útitársai közül jelenleg senki nem fertőzött, az ÁNTSZ folyamatosan vizsgálja az utasokat. A legutóbb június közepén regisztráltak pozitív vírusmintát, akkor hárman fertőződtek meg.

Az MTV Híradója szerint megtalálták az első olyan beteget, aki itthon fertőződött meg. "Egy olyan betegünk van, aki magyar és bizonyított, hogy magyarral került kapcsolatba és tőle kapta el a fertőzést" - mondta szerdán Falus Ferenc országos tiszti főorvos. A Híradó szerint egy háziorvos a beteg, aki a páciensétől kapta el a kórt. Falus Európai összehasonlításban jó aránynak nevezte, hogy a betegek közül csak egy olyan volt, aki itthon fertőződött meg.

Az országos tiszti főorvos csütörtökön a Napkeltében és a Tv2 Tények reggeli adásában már úgy fogalmazott: nincs tudomásunk arról, hogy új típusú influenzás beteg lenne Magyarországon. Falus szerint, akiknél regisztrálták a megbetegedést, már meggyógyultak.