Felfüggesztettet kapott a rendőrt megrúgó tüntető

Vágólapra másolva!
Jogerősen fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki a szombati, Magyar Gárda melletti szimpátiatüntetésen megrúgott egy rendőrtisztet. A férfi tagadta bűnösségét, de végül tudomásul vette az ítéletet. A tüntetésen 216 embert állítottak elő, de többségüket még aznap éjjel elengedték.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban hat hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Bordás Tamást, aki szombaton megrúgott egy rendőrtisztet az Erzsébet téri, Magyar Gárda melletti szimpátiatüntetésen. A bíróság elrendelte a 35 éves rokkantnyugdíjas, hajléktalan férfi pártfogó felügyeletét is.

Bordás tagadta bűnösségét, de három rendőr is tanúskodott ellene, illetve az esetről tévéfelvétel is készült. Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette. Az addig őrizetben lévő vádlottat a bíróság a tárgyalás végén szabadlábra helyezte.

Szombaton a rendőrség feloszlatta azt a tüntetést, amelyen a Magyar Gárda feloszlatásáról szóló csütörtöki bírósági ítélet ellen tiltakoztak. A rendőrségre aznap több tüntetést is bejelentettek, de egyiket sem engedélyezték. Az Erzsébet téren a földre ülő tüntetőket a rendőrök egyesével vittek el.

Összesen 216 embert állítottak elő, akiknek többsége még az éjszaka elhagyhatta a rendőrséget. Egyesek ellen bűncselekmény és szabálysértés miatt eljárást indítottak - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap délután honlapján.