Frontálisan ütközött autó és busz Kiszombornál

2009.07.08. 13:00

Halálos áldozata is van annak a Kiszombor közelében történt balesetnek, amelynek során összeütközött egy busz és egy személyautó. A busz árokba csúszott. Öten súlyos, tizenegyen könnyű sérülést szenvedtek.

Egy ember meghalt és tizenhatan megsérültek, amikor összeütközött egy személygépkocsi és egy helyi járatú autóbusz szerdára virradó éjszaka a 43-as főúton Kiszombornál - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 
    
Az autóbusz egy kis ívű kanyarból hajtott ki, amikor felbukkant előtte a sávjába átsodródott személyautó. A buszsofőr nem tudta elkerülni az ütközést, amelytől a személyautó visszasodródott a sávjába, és az útpadkán megállva kigyulladt. Az autóban egyedül utazó 39 éves makói férfi azonnal életét vesztette. A  lángokat még a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltani.
   
Az ütközéstől az autóbusz a jobb oldali árokba csúszott, de nem borult fel. A busz vezetője nem sérült meg, de a jármű utasai közül öten súlyos, tizenegyen pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. Egy súlyosan és két könnyebben megsérült utast Szegedre, míg a többieket Makóra szállították a mentők. A buszon csaknem harmincan utaztak.
   
A Makói Rendőrkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan közúti baleset okozása miatt indított vizsgálatot, a baleset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK