Péntektől lehet strandolni az Erzsébet hídnál

Vágólapra másolva!
Péntektől lehet strandolni a Dunán felállított első uszálystrandon az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. A medencés hajón 400 ember fér el, júliusban a belépés ingyenes.
Vágólapra másolva!

Átadták Budapest első uszálystrandját a belvárosban. A körülbelül 2100 négyzetméteres építmény az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található: egy uszály rakteréből kialakított úszó- és gyermekmedencéből, valamint az uszály mellé csatolt két bárkából áll, melyeken büfé, orvosi szoba, zuhanyozók, öltözők és napozóágyak vannak.

Az uszálystrand egy korábban ismert Duna-parti fürdőzési forma megújítása: a múlt században a két világháború között már volt hasonló építmény a Dunán. A Margit híd déli lábánál üzemelő egykori strand tulajdonképpen a Duna-partról benyúló, négyzet alakú stég volt.

A budapesti uszálystrandot szponzori támogatással hozták létre, körülbelül 250 millió forintból. A belépés az első hónapban, azaz júliusban ingyenes lesz, utána fizetniük kell a vendégeknek, ha fürödni szeretnének.

Mivel az uszályhajón legfeljebb 400 ember fér el, teltház esetén 2 órás korlátozást léptetnek majd életbe: ez azt jelenti, hogy különböző színű karszalagokat csatolnak a vendégek karjára, és az újonnan belépőknek 2 óra elteltével el kell hagyniuk a létesítményt. Az uszálystrand a mostani elképzelések szerint szeptember 30-ig tart nyitva.

Forrás: MTI
Forrás: MTI