Megfenyegettek egy reklamáló roma asszonyt

Vágólapra másolva!
Békéscsabán egy roma kismama reklamált egy ételszállító cégnél, mert a kiszállított leves ráömlött a többi ételre, elmondása szerint ezután verőlegények fenyegették meg. A helyi cigányvajda szerint a Magyar Gárda is megjelent, a rendőrök azonban nem találkoztak gárdistákkal. A békéscsabai romák őrjáratot szerveztek.
Vágólapra másolva!

Verőlegények fenyegettek meg egy roma kismamát Békéscsabán, miután reklamált egy ételt kiszállító cégnél - állítja a RomNet internetes portál. A portál szerint a megrendelt étel miatt reklamáló nőt csütörtökön este, majd pénteken is megfenyegették verőlegények, akik közül többen állítólag a Magyar Gárda egyenruháját viseltek. A nő nem tett feljelentést, a rendőrség ugyanakkor garázdaság miatt indított eljárást.

A rendőrséghez először csütörtökön éjfél előtt érkezett bejelentés, hogy Békéscsabán egy belvároshoz közeli utcában többen dulakodnak, veszekednek. Mire a rendőrök kiértek, addigra már mindenki távozott a helyszínről. Az utcában lakó egyik kismama ételt rendelt egy helyi pizzériából, a kiszállítás után azonban észrevette, hogy a dobozban a leves ráfolyt a többi ételre. Telefonon reklamált a cégnél, mire az ételszállítók verőlegényeket küldtek rájuk - mondta a békéscsabai asszony, aki nem akart feljelentést tenni.

Pénteken este a nő házánál 10-15 férfi jelent meg, amire az asszony családtagjai is összegyűltek. A szóváltás miatt újra kihívták a rendőröket. A kommandósok végül 12 férfit igazoltattak. A megfenyegetett nőt ismét meghallgatták, de az asszony továbbra sem kívánt feljelentést tenni. A rendőrség a történtek miatt járőrözik a környéken - közölte Hajdú Antal, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője.

A RomNet ugyanakkor Kovács János békéscsabai vajdára hivatkozva arról írt, hogy a verőlegények négy-öt gárdistával rontottak csütörtökön a kismamára, majd másnap 15-20 társukkal, köztük több fekete egyenruhát és árpádsávos kendőt viselő gárdistával tértek vissza. A portál beszámolója szerint azzal fenyegették meg a családot és a segítségükre siető szomszédokat, hogy Molotov-koktélokkal gyújtják fel a házukat, vagy agyonlövik őket.

A békéscsabai cigányvajda azt mondta a RomNet-nek: éjszakára járőrözni fognak a Békés megyei város utcáin, mert attól tartanak, hogy az ország több településén meghirdetett tüntetések miatt, amit a Magyar Gárda feloszlatása ellen szerveztek, annyira felfokozódhat a hangulat, hogy valóra váltják a fenyegetéseket.