Áder és Deutsch hétfőtől már nem országgyűlési képviselők

Vágólapra másolva!
A Fidesz európai parlamenti választáson mandátumot nyert politikusai, Áder János és Deutsch Tamás hétfői hatállyal mondanak le országgyűlési mandátumokról. Áder János helyéra időközi választást tartanak, Deutsch Tamás mandátumának betöltőjét a Fidesz jelöli ki.
Vágólapra másolva!

Hétfői hatállyal lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról Áder János és Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) választáson mandátumot nyert politikusai. Áder János esetében időközi választást kell tartani, Deutsch Tamás mandátumának betöltőjét a Fidesz jelöli ki.

Deutsch Tamás a Fidesz országos listáján szerzett mandátumot, míg Áder János a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán szerzett egyéni mandátumot 2006-ban. Az időközi választást az OVB a lemondástól számított 30 napon belül írja ki négy hónapon belüli időpontra.

A két politikus a június 7-i EP-választáson mandátumot nyert az Európai Parlamentbe, a két megbízatás pedig összeférhetetlen egymással, ezért már korábban bejelentették, hogy július 13-i hatállyal lemondanak országgyűlési képviselői mandátumukról.