A megölt képviselő házánál folytatják a bizonyítást

Vágólapra másolva!
Helyszíni bizonyítást rendelt el a bíróság a brutálisan meggyilkolt debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma ügyében. Az egyik korábbi gyanúsított ugyanis részletesen leírta Balla lakásának berendezését, állítása szerint azért, mert az ablakon át látta. A bíróság szerint ezt a helyszínen kell ellenőrizni.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztette a tárgyalást és azonnali helyszíni bizonyítási eljárást rendelt el hétfőn a Balla Irma-gyilkosságot tárgyaló Hajdú-Bihar Megyei Bíróság. A debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján brutális körülmények között saját házában gyilkolták meg. Az ügyészség az áldozat fiát, S. Sándort vádolja a gyilkossággal, aki egyéves előzetes letartóztatása után jelenleg szabadlábon védekezik.

A bíróság a hétfőn folytatta annak a férfinek a meghallgatását, aki segédmunkásként dolgozott a gyilkosságot megelőzően néhány napig Balla lakásának szomszédságában. D. László jelenleg más ügyben előzetesben van, korábban gyanúsítottként hallgatták meg, de ezeknek a vallomásoknak a nyilvánosságra hozatalához nem járult hozzá. Hétfői vallomásában részletesen leírta a meggyilkolt képviselő lakását, a berendezést, mint mondta, ezt talicskázás közben az ablakon át látta.

Az ablak azonban egy korábbi vélemény szerint annyira tükröződik, hogy a férfi nem láthatta a berendezéseket, ezért a bíró elrendelte az azonnali helyszíni bizonyítási eljárást, amelynek idejére a tárgyalást felfüggesztette.

A férfi pontos leírást adott Balla Irma mobiltelefonjának színéről, típusáról is; a készüléket azon az útvonalon találták meg, amelyen a férfi gyalogosan hazajárt az építkezés helyszínéről.

Magyar György, a képviselő gyilkossággal megvádolt fiának védője a délutáni tárgyaláson - D. László tanúvallomására hivatkozva - indítványozta a büntetőeljárás felfüggesztését, és pótnyomozás vagy új nyomozás elrendelését. Az ügyvéd szerint hiányos a vádirat, és szerinte elfogadhatatlan, hogy védencét másfél éve anyagyilkosként kezelik. A bíróság elutasította az indítványt. A tárgyalást augusztus 31-re elnapolták.