Lemondó levelet írtak a bodajki polgármester nevében

A polgármester nevében írt, hamisított levélben tudatták a bodajkiakkal, hogy a városvezető beteges hatalomvágya miatt lemond. A levelet ismeretlenek az összes helyihez eljuttatták péntek éjjel, mire a polgármester szombaton ugyancsak minden házhoz postázott levélben cáfolta a híresztelést.

A polgármester lemondását bejelentő, hamisított aláírással, pecséttel és fejléccel ellátott leveleket dobtak be ismeretlenek péntek éjszaka Bodajk valamennyi postaládájába. Oszlánszki Zsolt függetlenként megválasztott polgármester hétfőn azt mondta: a hamis levélben az ismeretlenek az ő nevében azt állították, hogy azért mond le, mert "beteges hatalomvágya" miatt sok emberrel konfliktusba került.

Miután a levelekkel kapcsolatban szombaton több száz aggódó telefonhívást kapott, aznap ő is levelet írt a város 4400 lakójának, amelyben közölte: nem kíván lemondani, a 2010-es önkormányzati választásokig hivatalában marad, ugyanis 2006-ban elsöprő többséggel választották meg a település vezetőjének. A levelet munkatársaival a helység mind az 1500 postaládájába eljuttatta.

A hamis levéllel kapcsolatban a móri rendőrkapitányság nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés miatt indított nyomozást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK