Apró bogarak lepték el a Ferihegyi repülőtéret

2009.07.17. 12:11

Nem tudják kiirtani azokat az apró bogarakat, amelyek a Ferihegyi repülőtéren rajzottak ki. Az irtáshoz ki kellene üríteni a terminálokat, és és rovarirtó gázt kellene befújni.

Apró bogarak rajzottak ki a Ferihegyi repülőtér mindhárom terminálján, a jelenség ellen az üzemeltető Budapest Airport (BA) nem sokat tehet - közölte az MTI-vel pénteken Hardy Mihály, a BA szóvivője. Mint mondta, a repülőtéren a nagy selymesfutó, Magyarország egyik leggyakoribb bogárfaja jelent meg, amelynek elterjedési területei parlagok, kertek, szántók, és "bármilyen füves terület" , amilyen a repülőtér nagy része és környéke is.

A jelenség ellen hatékonyan nem tudnak védekezni, mert ennek egyetlen módja, ha lezárják az egész terminált és rovarirtó gázokkal pusztítják el őket. Erre azonban a folyamatos üzem mellett nincs lehetőség - mondta Hardy.

Az MTI-hez pénteken egy magát megnevezni nem kívánó reptéri dolgozó levelet juttatott el, amelyben azt írja: a 2-es terminálon zajló építkezések miatt ellepték a csótányok a 2A és 2B terminált. Hardy Mihály az MTI-nek cáfolta, hogy csótányok jelentek volna meg a repülőtéren, illetve hogy a 2-es terminálnál zajló építkezések miatt jelentek volna meg a bogarak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK