Péntek este elszállították azokat a feltehetően második világháborús robbanószerkezeteket, amelyeket délután találtak munkások egy építkezésen a főváros XVI. kerületben, pénteken. A kitelepített lakók visszatérhettek otthonaikba.

Feloldották az útzárat péntek este Budapest XVI. kerületében, miután tűzszerészek elszállították a helyszínről a kora délután talált robbanószereket. A lakók visszaköltözhetnek otthonukba - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. A tűzszerészek hat darab 2,5 kilós bombát, valamint egyéb lőszereket találtak. Miután mindegyik szállítható volt, ezért a központi gyűjtőbe vitték azokat, megsemmisítésükről később gondoskodnak - mondta Tószegi Péter, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese.

A feltehetően második világháborús bombákat egy építkezésen találták munkások. A közeli háromemeletes, több lépcsőházas lakóházat, illetve a Platánházat kellett kitelepíteni, a lakók számára a kerületi önkormányzat megnyitotta a Bornemissza Péter Gimnáziumot és az Erzsébetligeti Színházat. A területet lezárták, így a 45-46-os buszok kerülő útvonalon jártak.