ÁSZ: nem jött be az egészségügy kiszervezése

A Népszabadság birtokába került az Állami Számvevőszék jelentése, amely szerint drágán és előnytelenül bíznak meg magáncégeket különféle szolgáltatásokkal az egészségügyben. Átláthatatlanság és szabályozatlanság jellemzi a privatizációt - írja a lap a jelentéstervezetre hivatkozva.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentéstervezete szerint a magáncégek közreműködése nem tette sikeresebbé az egészségügyi intézmények gazdálkodását - olvasható a szombati Népszabadságban. Az ÁSZ egy-egy kórház magánműködtetésbe adásától a takarítás kiszervezéséig minden olyan megoldást vizsgált, amellyel az egészségügyben közpénzt privát cégre bíztak valamilyen szolgáltatásért cserébe.

A napilap birtokába került dokumentum szerint miután az ágazatnak se terve, se stratégiája nincs a magántőke bevonásával, lehetséges szerepvállalásával kapcsolatban, átláthatatlan folyamatok, szabályozatlan piaci viszonyok alakítják a területen amúgy gőzerővel zajló privatizációt. Általában a közpénzek felhasználása tekintetében drágán, és előnytelen feltételekkel szerződnek az egészségügyben a magáncégekkel - áll a cikkben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK