Nem rokon lopta meg a felravatalozott kislányt

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint nem tudott ésszerű magyarázatot adni tettére az az 55 éves mosonmagyaróvári asszony, aki pénteken ellopta egy felravatalozott 9 éves kislány arany fülbevalóját. A nő épp a temetőben járt saját hozzátartozóinak sírjánál, amikor elkövette a bűncselekményt.
Vágólapra másolva!

Saját hozzátartozóinak a sírját látogatta pénteken délelőtt az az asszony, aki egy felravatalozott kilencéves kislány koporsójából lopott el egy arany fülbevalót - mondta az [origo]-nak Csokán Csaba alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője. A kislány egy héttel korábban, pénteken halt meg egy tragikus közlekedési balesetben.

A rendőrkapitány szerint a felravatalozott kislány nyitott koporsóban feküdt, a lábánál plüssmedve és két kis doboz volt elhelyezve, amelyben arany ékszerek voltak. Az egyik doboz fülbevalót, a másik medálos nyakláncot tartalmazott. Az 55 éves asszony a kisebb dobozt kinyitotta, és a fülbevalót a tenyerébe rejtette. Vele volt unokaöccse is, de ő nem vett részt a bűncselekményben. Az esetnek nem volt szemtanúja, a család egyik hozzátartozója viszont látta, hogy a történtek idején kik mentek ki a temetőből, és pontos személyleírást tudott róluk adni.

A rendőrség egy órán belül elfogta az asszonyt, a házkutatás során megtalálták nála az ékszert, amit azonnal visszaadtak a családnak. A nő elismerte tettét, de a "gyanúsítotti kihallgatásán ésszerű magyarázatot nem tudott adni tettére", ellene kegyeletsértés megalapozott gyanújával folyik eljárás - közölte Csokán. A rendőrség hétfőn gyorsított eljárásban kezdeményezte a nő bíróság elé állítását. Az asszony korábban már volt büntetve, de mentesült a büntetés alól, így büntetlen előéletűnek minősül. A kegyeletsértés egy évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.