Vaklárma volt a három budapesti bombariadó

Vágólapra másolva!
Bombariadó miatt kiürítették és lezárták hétfőn a Gresham Palotát, a földművelésügyi minisztérium épületét és a Duna Plaza bevásárlóközpontot. A tűzszerészek végül sehol sem találtak robbanószerkezetet.
Vágólapra másolva!

Egyik, bombafenyegetés miatt kiürített budapesti épületben sem találtak robbanószerkezetet hétfőn a tűzszerészek, akik este negyed kilencre mindhárom helyszínen befejezték az ellenőrzést - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Nyilvános telefonfülkéből hívta fel egy férfi az Országos Mentőszolgálatot azzal hétfő délután, hogy bombát rejtett el a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épületében. Erről a mentősök értesítették a rendőrséget. Az épületet kiürítették és lezárták az átvizsgálás idejére.

A Four Seasons Hotelnek helyet adó Gresham Palota recepciójára szintén egy nyilvános telefonfülkéből érkezett hívás arról, hogy bomba van az épületben. Nem sokkal később, ugyancsak bombariadó miatt kiürítették a Duna Plaza épületét is. A Duna Plazában már szombaton is volt bombariadó, akkor szintén el kellett hagyni a tűzszerészi vizsgálat idejére az épületet.