Kivágtak egy utcányi díszfát Törökszentmiklóson

Vágólapra másolva!
Egy teljes utca 37 fáját vágták ki szombatról vasárnapra virradóra Törökszentmiklóson - közölte a város jegyzője, aki szerint az áramszolgáltató vagy annak megbízottja tarolta le a fákat. A történtek miatt a környékbeliek felháborodtak, az önkormányzat rongálás miatt feljelentést tesz a rendőrségen.
Vágólapra másolva!

A törökszentmiklósi Jókai utcában tíz éve telepített és azóta kellemes árnyékot adó lombkoronát növesztett 37 darab magas kőrisfát vágtak ki tőből engedélyek nélkül - állítja Törökszentmiklós jegyzője, Varga Imre. A fákat otthagyták a lakóházaknál és az út mellett, a jegyző szerint az eset a környékbeliek között nagy felháborodást keltett.

A településen szombat éjszaka viharos idő volt, ami áramszüneteket okozott, így Varga szerint feltételezhető, hogy az áramszolgáltató vagy annak megbízott emberei vágták ki a fákat, miután néhánynak az ága elérte a fasor felett húzódó áramvezetéket, ami okozhatott gondokat a szolgáltatásban. Ettől függetlenül szerinte lett volna természetkímélőbb megoldás is.

A jegyző azt mondta, hogy a díszfákat a város pénzéből telepítették, felnevelésükben, gondozásukban az utca lakói is részt vettek. Szerinte egy előnevelt magas kőrisfa csemete ára 20 ezer forint, így az okozott kár meghaladja a félmillió forintot, de ez csak az anyagiakban kifejezett kárérték. Az önkormányzat az ügyben rongálás bűntette miatt bejelentést tett a rendőrségen és megteszi a feljelentést is.