Földhöz csapódott egy kisrepülő Úrhidán

Vágólapra másolva!
A földhöz csapódott egy kényszerleszállást végrehajtó motoros kisrepülőgép a Fejér megyei Úrhidán. A pilóta és az útitársa is túlélte a balesetet, de egyikük súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállás közben légörvénybe került és a földhöz csapódott a Fejér megyei Úrhidán egy kisrepülőgép kedden késő délután. A gépen ketten voltak, egyikük súlyos, másikuk könnyű sérülést szenvedett - közölte a rendőrség.

A motoros, ultrakönnyű oktatógéppel az úrhidai repülőtérnél oktatórepülést hajtottak végre. A pilóta és az oktatott férfi a fel-és leszállást gyakorolta volna, amikor felszállás közben észrevették, hogy kihagy a motor. Az azonnali leszállás mellett döntöttek, és amikor ráfordultak a kifutópályára, a gépet nagy erővel megdobta egy légörvény - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, R. Szabó Ágnes.

A súlyos sérüléseket szenvedett férfi a pedál és a botkormány közé szorult, a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Mentőhelikopter szállította a kórházba. A mentési munkálatok közben a gép szárnytartóit is le kellett vágni - mondta el Bisztricz Anett, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője. Tájékoztatása szerint a becsapódás ereje kiszakította a repülőgép motorját, s a roncstól öt méterre repítette.