Blikk: Ophélie-t fogva tarthatták az apja szerint

Vágólapra másolva!
Az apja szerint még 10 órán át életben lehetett, és szinte nem volt alkohol a vérében Ophélie Bretnacher-nek, a decemberben eltűnt francia diáklánynak. Francis Bretnacher szerint bűncselekmény áldozata lett a lánya, ezt a francia orvosszakértői véleményekre alapozza. A BRFK még mindig nyomoz, új információt azonban egyelőre nem közöltek.
Vágólapra másolva!

A francia orvosszakértői vélemények szerint alig volt alkohol a tavaly eltűnt Ophélie Bretnacher vérében - írja a Blikk keddi száma. "Kezemben van az egyik orvosszakértői vélemény, amely szerint a lányom véralkoholszintje alig egy ezrelék volt. Ezzel itt, Franciaországban még vezethetne is" - mondta Francis Bretnacher, a február 15-én holtan megtalált lány édesapja a lapnak.

Az Ophélie-vel korábban együtt szórakozó barátai azt állították, hogy a lány rengeteg alkoholt fogyasztott, mielőtt egyedül elindult volna hazafelé. Az apa szerint Ophélie józan volt, és még vagy tíz órán keresztül életben volt. "Egészen biztosan akaratán kívül tartották ott valahol" - mondta a Blikknek. Az apa biztos benne, hogy bűncselekmény történt.

A francia lány 2008. december 4-én tűnt el, miután - a térfigyelő kamerák szerint - egyedül indult haza egy Dohány utcai szórakozóhelyről. A kamerák a Lánchídig tudták követni, itt nyoma veszett. Két olasz fiatal megtalálta ugyan a táskáját, de a lány holttestét csak két hónappal később sikerült kiemelni a Dunából Csepelnél.

A nyomozás azóta is folyik, a szervezett bűnözés elleni osztály folytatja - mondta a Blikknek Tafferner Éva, a BRFK szóvivője, aki más nyilvános információt nem tudott közölni.