Rendőrségre hajtott egy buszsofőr a randalírozó utasokkal

Vágólapra másolva!
A helyi rendőrséghez hajtott a buszon randalírozó utasok miatt egy ózdi buszsofőr. Mint mondta, másképp nem tudta értesíteni a hatóságokat, miután összevitatkozott a jegy nélkül utazó csoporttal. Budapesten is dulakodásig fajult egy buszsofőr és egy jegy nélküli utas vitája.
Vágólapra másolva!

Elhagyta a szokásos menetirányát, és dudálva az Ózdi Rendőrkapitányság elé hajtott az egyik helyi járatú busz sofőrje hétfő este, mert a buszon többen randalírozni kezdtek - közölte kedden Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség sajtóügyeletese. A buszsofőr azt mondta, másképp nem tudta értesíteni a rendőrséget.

A buszon utazó csoport azon különbözött össze a sofőrrel, hogy jegy nélkül akartak eljutni a kórházhoz, mondván, most született meg egy rokonuk, és ilyen örömteli alkalomkor nem kell jegyet venniük. A buszsofőr megpróbálta leszállítani őket, erre ordítozni és fenyegetni kezdték.

Mivel az egyik utas azután is folytatta a hangoskodást, hogy a busz megállt a kapitányság főbejárata előtt, az odasiető rendőrök előállították. A 37 éves bódvaszilasi férfi ellen garázdaság szabálysértése miatt indítottak eljárást a rendőrök.

Budapesten is megtámadtak egy buszsofőrt

Megtámadták egy távolsági busz vezetőjét kedden délután Budapesten. Az eset a Volánbusz Vác és Budapest között közlekedő járatán történt. Egy 32 éves férfi csak Dunakesziig váltotta meg a jegyét, végül azonban Budapestig utazott. Amikor ezt a sofőr szóvá tette, az utas dulakodni kezdett, "le akarta fejelni" a buszvezetőt, aki azonban félreugrott, így nem sérült meg - közölte a BRFK sajtóügyeletese. A garázdálkodó utast az újpesti rendőrök előállították, az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indul eljárás.