Egymillió jött be a szegedi hídon kiszabott bírságokból

Vágólapra másolva!
Csaknem egymillió forint helyszíni bírságot szabtak ki szombat óta azokra az autósokra, akik áthajtottak a forgalom elől lezárt Belvárosi hídon Szegeden. A rendőrség a legsúlyosabb büntetést rótta ki a szabálytalankodó sofőrökre.
Vágólapra másolva!

Összesen 970 ezer forint bírságot szabtak ki szabálytalankodó autósokra szombat óta Szeged belvárosában. A rendőrség azokat bünteti, akik a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat használják.

Az autósok annak ellenére keltek át a felújítás alatt álló hídon, hogy azt egy hónapig csak a tömegközlekedési járművek, a gyalogosok és a kerékpárosok használhatják - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán. A szabálysértés miatt a bírság három- és húszezer forint között változhat, de a rendőrség még hétfő bejelentette, hogy a legsúlyosabb büntetést szabják ki büntetésképp. Eddig 116 autóst csíptek el.

A Belvárosi híd elavult szerkezeti elemeinek cseréje szerdán kezdődött. Augusztus 1-jéig részlegesen zárják le a hidat, 1-jétől 9-ig teljes lesz az útzár, a tömegközlekedést is a Bertalan hídra terelik, majd augusztus 18-ig újra félpályás lezárás következik. A város jelenleg egyetlen tiszai átkelőjén, a Bertalan hídon folyamatos a forgalom.