Megint túlszámláztak külföldieknek egy bárban

Vágólapra másolva!
Külföldi turistáknak számláztak ki százezres nagyságrendű összeget egy budapesti szórakozóhelyen. A spanyol fiatalokat még veréssel is fenyegették arra az esetre, ha nem fizetnének. A rendőrök öt embert elfogott.
Vágólapra másolva!

Több százezer forintot követeltek három külfölditől egy-egy italért egy fővárosi szórakozóhelyen. A VIII. kerületi Üllői út található bár alkalmazottai a turistákat meg is fenyegették, hogy ha nem fizetnek, akkor verés lesz a vége. A külföldiek megpróbálták felhívni a rendőrséget, a pincehelyiségben azonban nem volt térerő, a pincér és a pultos pedig nem engedte őket kimenni.

A három fiatal nem tudta bankkártyával kifizetni az összeget, így ketten közülük - a bár személyzetének társaságában - elmentek egy közeli automatához pénzért, harmadik társuknak azonban a helyen kellett maradnia. Végül kifizették a számlát, de utána feljelentést tettek a rendőrségen. A rendőrök kedden fogták el és vették őrizetbe a szórakozóhely öt alkalmazottját: négy férfit és a pultos nőt. Már kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai közleményében.

Budapesten többször történt hasonló túlszámlázás külföldi vendégek rovására az elmúlt hónapokban, áprilisban egy nemzetközi sportszervezet képviselőitől követeltek majdnem félmillió forintot egy Szent István téri szórakozóhelyen, július 3-án pedig be is zártak egy V. kerületi éttermet, mert ott erőszakoskodtak külföldiekkel.