Drogdíler tanárt fogtak a nógrádi rendőrök

Vágólapra másolva!
Egy 29 éves tanárt fogtak el a Nógrád megyei rendőrök, aki gyaníthatóan marihuanát terjesztett. A dílerkedésben részt vett barátnőjét is elfogták, nála megtalálták a vásárlói kör adatait is. Elfogásakor 80 ezer forintnyi drogot találtak a tanárnál, aki diákjainak valószínűleg nem terjesztette a füvet.
Vágólapra másolva!

Drogfutár pedagógust fogtak el Nógrád megyében - olvasható a rendőrség honlapján. A 29 éves férfi egy salgótarjáni középiskola testnevelő tanára - mondta Némedi Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A férfi Budapestről szállította a kábítószert, amit egy szécsényi presszóban dolgozó barátnője adott el. A tanárnál elfogásakor 70 grammnyi marihuána volt, lakásán pedig 12 tő indiai vadkendert találtak a rendőrök.

A részletekről a bűnügyi igazgató elmondta: egy közbiztonsági akcióban ellenőrizték a férfi autóját a jobbágyi benzinkútnál, 70 adagot kitevő marihuanát találtak nála. Ennek beszerzési értéke 80 ezer forint. A férfi elmondása szerint saját magának hozta a drogot.

Ezután ellenőrizték Szécsényben a férfi barátnője és édesanyja által üzemeltetett presszót, itt a nő kézitáskájában is találtak öt adag marihuanát, a szórakozóhely közelében pedig egy fiatalembernél egy adagot, amit éppen akkor vásárolt.

A férfinál tartott házkutatáson a vadkender mellett a kábítószer fogyasztásához használatos eszközöket, valamint kannabisz logóval ellátott, és azt népszerűsítő emléktárgyakat foglaltak le.

Némedi Gábor elmondta, hogy a férfi és barátnője is csak azt vallotta be, hogy fogyasztók. Ugyanakkor a nőnél lefoglaltak egy noteszt, amiben nevek és pénzösszegek szerepelnek, erről a nő azt mondja, hogy különböző adósságokat tartott nyilván benne.

Négy embert csütörtökön már ellenőriztek a névsorból, ők azt mondták, a nő volt az ellátójuk. A rendőrség adatai szerint a nőnek másik beszerzési forrása is volt.

Mindkettejüket őrizetbe vették, a nyomozók kezdeményezték előzetes letartóztatásba vételüket. Az igazgató közölte, nincs adat arra, hogy a salgótarjáni középiskolában más pedagógus is érintett lenne az ügyben, illetve hogy diákjainak árult volna a kábítószerből. A nyomozás további szakaszában vizsgálják a lehetséges fogyasztói kört, és keresik a két gyanúsítottat ellátó dílereket.