Pszichológusok segítenek a strandon meghalt kisfiú családjának

Vágólapra másolva!
Krízispszichológusok segítenek annak a 9 éves kisfiúnak a családjának, aki csütörtökön halt meg a IV. kerületi Aquaworldben - közölte a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság. A kisfiú a szörfmedence egyik vízelvezető csatornájába esett bele. A rendőrség halált okozó veszélyeztetés miatt indított nyomozást.
Vágólapra másolva!

Krízispszichológusok beszélgettek annak a 9 éves kisfiúnak a családjával, aki csütörtökön halt meg a IV. kerületi Aquaworldben - közölte a Független Hírügynökséggel pénteken Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság helyettes szóvivője.

A gyerek csütörtök délután tűnt el, holttestére végül a strand gépházában találtak rá. A 9 éves gyerek a szörfmedence vízelvezető csatornájába esett bele, amely gyakorlatilag beszippantotta. Az ügyben a rendőrség életvédelmi osztálya nyomozást indított halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen - közölte a rendőrség.

Az MTI szerint a medence közvetlen közelében egy fedél van, amely szorosan kapcsolódik a medence vízforgató berendezéséhez. Ez a fedél nyílhatott ki, amelyen keresztül a gyermek beesett. Kelecsényi Ágnes, az Aquaworld marketing- és értékesítési igazgatója a TV2 Tények című hírműsorának azt mondta: a csatornát rács fedte, és nem tudják, hogyan tűnhetett el a rács.

Az [origo] egyik olvasója lefotózta a medencét, ahol a tragédia történt:

Forrás: Kovács Miklós

"A kérdéses medence üzemen kivül van és nincs elkerítve, illetve úszómester sincs a közelben" - írta a képről olvasónk, Kovács Miklós, aki állítása szerint a baleset napján a fürdőkomplexumban tartózkodott.

Kelecsényi Ágnes csütörtök este az MTI-nek azt mondta: a gyermek a szüleivel volt a fürdő területén. A baleset a szörfmedence területén történt, körülményeit egy belső vizsgálat fogja kideríteni - tette hozzá. Arról az igazgató nem tudott felvilágosítást adni, hogy a vizsgálat meddig tarthat, hangsúlyozta ugyanakkor: mindenben a hatóságok rendelkezésére állnak. Közölte azt is: felvették a kapcsolatot a medence skót gyártójával, mert a műszaki hiba sem zárható ki.

A fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szülők a fürdőnadrágja alapján azonosították - írja az MTI. Az Aquaworld Zrt. csütörtöki közleményében azt írta, a cég belső vizsgálatot indított, amelynek lezárultáig a szörfmedencét lezárják. Arról az igazgató az MTI-nek nem tudott felvilágosítást adni, hogy a vizsgálat meddig tarthat, hozzátette: mindenben a hatóságok rendelkezésére állnak. Közölte azt is: felvették a kapcsolatot a medence skót gyártójával, mert a műszaki hiba sem zárható ki. (Az esetről itt olvashat részletesen.)