Rendőrautóval ütközött a Steaua-drukkereket szállító busz

Vágólapra másolva!
Megsérült nyolc rendőr, amikor péntek hajnalban a Steaua-drukkereket szállító busz összeütközött egy rendőrautóval Nagylak közelében. A rendőrök nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.
Vágólapra másolva!

Nyolc magyar rendőr megsérült, amikor péntek hajnalban összeütközött egy, a Steaua Bucuresti román futballcsapat szurkolóit szállító busz egy rendőrautóval Nagylak közelében - közölte az [origo]-val a Csongrád Megyei Rendőr-kapitányság.

Az egyik szurkolói busz hajnali negyed négy körül a nagylaki határátkelő közelében hátulról beleszaladt az őket kísérő, rendőröket szállító kisbuszba. A csapatszállító előtt haladó rendőautó ki tudott térni az ütközés elől, így a rendőröket szállító kisbusz egy másik buszba szaladt bele. A rendőröket szállító kisbusz így elől és hátul is összetört.

A Csongrád Megyei Rendőr-kapitányság péntek reggel még azt közölte, hogy balesetben megsérült nyolc rendőr közül négy állapota súlyos, négyen könnyebben sérültek meg. Később a rendőrség azt közölte: valamennyien 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A buszon utazó román szurkolók - a magyar rendőrök tudomása szerint - nem sérültek meg, a konvojban haladó többi járművel továbbutaztak.

A szurkolókat szállító busz sofőrje kihallgatásán azt mondta, hogy pillanatnyi figyelmetlenség miatt nem vette észre, hogy lassított az előtte haladó rendőrautó - mondta az MTI-nek Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A sofőr elhagyhatja az országot, ellene szabálysértési eljárás indul. Szenti Szabolcs, a kapitányság sajtórefrense péntek reggel az [origo]-nak azt mondta: még korai lenne arról beszélni, hogy mi okozta a karambolt.

A Steaua Bucuresti és az Újpest FC közötti mérkőzést csütörtökön tartották Budapesten. A Steaua 2-1-re legyőzte az Újpestet az Európa Ligában és továbbjutott. A mérkőzés után az újpesti szurkolók megpróbálták megközelíteni a román drukkerek buszait, közben folyamatosan támadták az intézkedő rendőröket. A román szurkolók végül rendőri segítséggel hagyták el a helyszínt - közölte a rendőrség. A rendbontásban három rendőr és négy szurkoló sérült meg, a rendőrök összesen 7 embert állítottak elő. (A csütörtöki mérközésről szóló cikkünket itt találja.)