Jövő szombatra halasztja a vasárnapra tervezett Balaton-átúszást a szervezőbizottság. Ennek oka a kedvezőtlen időjárás: erős széllökéseket jósolnak a meteorológusok vasárnapra.

A szombati döntés a meteorológiai szakemberek és a vízirendészet vezetőjének véleménye alapján született meg a várható kedvezőtlen időjárás miatt.

Az előrejelzések szerint vasárnap napos, kiránduló idő várható, a Balaton térségében azonban a hajnali és a délelőtti órákban élénk széllökések lesznek, a víz hőmérséklete ezáltal 21-23 fokosra hűl le. A tervezett új időpont jövő szombat.

A Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a szervezők azt már csütörtökön közölték, hogy az időjárás miatt akkor biztosan nem tudják megrendezni az eseményt.

A múlt keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nyolc-tízezer embert várnak a sorrendben 28. balatoni úszópróbára, a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es táv leküzdésére. Tavaly bő nyolcezren vettek részt az eseményen, és 25 országból jöttek vendégpróbázók. A szervezők szerint az idén még többen lesznek a Balaton-átúszáson.