Leltár miatt bezár a Bajcsy-Zsilinszky Kórház műtéti blokkja

Vágólapra másolva!
Augusztusban leltározás miatt napokra leáll a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház műtéti blokkja - írja a Magyar Nemzet és a Népszabadság hétfői száma is. Az ÁNTSZ arra kérte a többi kórházat, hogy vegyék át erre az időre a sürgősségi betegeket, de több intézményvezető tiltakozik ez ellen.
Vágólapra másolva!

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) levélben értesítette a budapesti kórházak vezetőit arról, hogy egy időre leáll a Bajcsy-Zsilinszky Kórház műtéti blokkja - írja a hétfői Magyar Nemzet. Az ÁNTSZ azt kérte az intézményektől, hogy ideiglenesen vegyék át a Bajcsy-Zsilinszky illetékességi területéhez tartozó sürgősségi betegeket.

A fővárosi önkormányzat egészségügyi ügyosztályától a János-kórház főigazgatójának kérdésére azt közölte, hogy műszer-és anyagleltár miatt áll le egy hétre a 4 műtőből és 12 ágyból álló blokk - mondta el a Magyar Nemzetnek a kórházigazgató, Havas Szófia. A János-kórház visszautasította az ÁNTSZ kérését arra hivatkozva, hogy nyáron valamennyi sürgősségi ellátást végző kórháznak kiemelt megterhelést jelentene ez a feladat, és nem értik azt sem, miért kellene Budára vinni a betegeket például Kőbányáról. A napilap szerint több más, neve elhallgatását kérő budapesti intézményvezető is úgy nyilatkozott: nem akarják fogadni a pácienseket.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház vezetői azt mondták: törvényi kötelezettség leltározniuk. A Magyar Nemzet szerint egy hétig tartana a leltározás. A Népszabadság héfői számában ezzel szemben arról írt: eredetileg tíz napra zárt volna be augusztusban a műtéti tömb, de a többi intézményvezető tiltakozása miatt a területi tisztifőorvos, Csaba Károly két napra akarta lealkudni a leltárszünetet. A Népszabadság szerint azonban a leltárral tölthető napok számáról még nem született végleges döntés.