Gázolaj szivárgott egy karambolos tartálykocsiból

2009.07.27. 9:07

Gázolaj szivárgott egy felborult tartálykocsiból hétfő reggel a 86-os számű főúton. A tartálykocsi azután borult fel, hogy összeütközött egy szemből érkező személyautóval. A balesetben hárman sérültek meg.

Két súlyos és egy könnyű sérültje van annak a hétfő reggeli balesetnek, amelyben összeütközött egy gázolajat szállító tartálykocsi és egy személyautó a Vas megyei Nemesbőd határában a 86-os számú főúton. A Csorna irányából Szombathely felé haladó, cseh rendszámú személyautó eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, így karambolozott a szemből érkező magyar tartálykocsival - közölte László Péter, a helyszíni mentés koordinálásáért felelős rendőrtiszt.
   
A teherautó vezetője megpróbált jobbra lehúzódni, ezért sikerült elkerülni a teljes frontális ütközést. A tartálykocsi azonban az árokba futott és felborult, a sofőr pedig kizuhant a járműből, őt később mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az autót vezető férfi súlyosan, míg női utasa könnyebben sérült meg. A férfit a tűzoltók szabadították ki a roncsból, mindkettőjüket a szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították.
   
A felborult tartálykocsiból csak kis mennyiségű üzemanyag szivárgott ki az útra, a szivárgást időben sikerült elállítani, a környezet nem szennyeződött. A 86-os számú főutat a rendőrség a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességben lezárta, a forgalmat várhatóan még órákig Vép és Sárvár felé terelik el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK