Eljárás indult a korrupt BKV-ellenőr ellen

Vágólapra másolva!
Büntetőeljárás indult a BKV-ellenőr ellen, aki a hétvégén pótdíj kiszabása helyett kenőpénzt kért a 7-es buszon kezeletlen jeggyel utazó turistáktól. A 28 éves férfit kollégái buktatták le.
Vágólapra másolva!

Két rendbeli vesztegetés miatt indult büntetőeljárás az ellen a betegállományban levő BKV-ellenőr ellen, aki a hétvégén jogtalanul kért pénzt két, kezeletlen jeggyel utazó külfölditől a 7-es buszon - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn. Az ellenőrt kollégái érték tetten.

A közlekedési vállalat szerint a járművön dolgozó BKV-s főellenőrök arra lettek figyelmesek, hogy a férfi szabályellenesen nem adott elismervényt a kezeletlen jeggyel utazó külföldieknek, és kenőpénzt fogadott el a turistáktól. A két főellenőr figyelte és követte a férfit, majd egyikük őt vonta felelősségre, míg kollégája a külföldieket kérdezte ki a történtekről. A főellenőrök és a külföldiek tanúként vesznek részt a büntetőeljárásban.

A BKV azt ígérte, hogy a rendőrségi vizsgálat után "megteszik a szükséges munkajogi lépéseket". A rendőrség hétfői közlése szerint a 28 éves férfi szabadlábon védekezik.